11 polițiști acuzați de luare de mită

Data actualizării: Data publicării:
politist in trafic - captura digi24

11 politişti din judeţul Galați sunt bănuiţi că ar fi luat bani de la şoferi pentru a le da sancțiuni mai blânde. 12 percheziții au fost efectuate în cursul zilei în Galaţi și în Tecuci, la casele suspecţilor. Faptele ar fi fost comise în ultimii trei ani.

Ionel Neagu, avocatul unui dintre poliţişti: „Este acuzat de luare de mită, abuz in serviciu şi fals intelectual. Au ridicat (anchetatorii – n.r.) suma de 250 de euro şi 1.000 de lei, bani, despre care (clientul – n.r.) susţine că provin din salariul soţiei.

Cei 11 poliţişti de la Serviciile Rutiere din Galaţi şi Tecuci trebuie să justifice, în faţa procurorilor, toată averea pe care nu o putea dobândi din salariile de agenţi.

„Pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă”, scrie în comunicatul procurorilor.

Anchetatorii au găsit în casele în care au descins 3.000 de lei, 4.400 de euro şi mai multe documente. Polițiștii bănuiţi că au încălcat legea au fost duşi la Galaţi pentru audieri. La audieri au fost duse şi mai multe persoane care ar fi scăpat de amenzi cumpărând îngăduinţa poliţiştilor de la rutieră.


 

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) fac percheziții, marți dimineață, în Tecuci și Galați, unde 11 agenți de poliție sunt suspectați de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu. Acțiunea este coordonată de procurorii Parchetului General.

Cei 11 agenți de poliție vizați sunt angajați în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci şi din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați.

Polițiștii ar fi aplicat amenzi mai blânde pentru șoferi în schimbul unor sume de bani. Ei consemnau în amenzile date șoferilor care încălcau regulile de circulație abateri mai blânde, în schimbul unor sume de bani, și închideau ochii la alte nereguli mai serioase. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri