Achiziția corvetelor, în faza dosarului penal

Data actualizării: Data publicării:
corveta

Parchetul General a deschis un dosar penal pe tema achiziţiilor de corvete multifuncţionale. Parchetul a cerut Senatului să prezinte toată corespondenţa dintre ministerul Apărării şi Camera superioară a Parlamentului, legată de aprobarea prealabilă a afacerii de 1,6 miliarde de euro, pornită de guvernul Cioloş şi anulată de actualul executiv, anul acesta.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, în martie, la finalul unei şedinţe de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, reamintește News.ro.

Guvernul Cioloş aprobase, pe 29 noiembrie 2016, Hotărârea pentru achiziţia a patru corvete multirol, care vor fi produse la Şantierul Naval Damen Galaţi S.A. Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro, inclusiv TVA, sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor.

Cabinetul a aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare ”Corvetă multifuncţională” în vederea furnizării de către Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, a patru corvete din clasa SIGMA - proiect 10514, construite şi dotate în Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., precum şi a suportului logistic iniţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri