Adrian Vasilescu, despre numirea lui Bogdan Olteanu la BNR: „O dată la cinci ani, independența BNR este transferată Parlamentului”

Data publicării:
adrian vasilescu digi24

Acum în discuţie apare dacă este o lovitură de imagine pentru Banca Naţională. În spaţiul public s-a afirmat că BNR este victima unui risc reputaţional. O asemenea afirmaţie o pot face cei care nu cunosc legea. Deşi Banca Naţională este o instituţie independentă şi această independenţă a Băncii Centrale este recunoscută prin lege, o dată la cinci ani, când se schimbă Consiliul de Administraţie, această independenţă este practic transferată Parlamentului. Parlamentul decide o dată la cinci ani cine conduce BNR. E treaba Parlamentului cum se rezolvă această numire. BNR nu are absolut nicio implicare în a face propuneri, asta nu se întâmplă numai în România, se întâmplă în multe alte ţări, inclusiv în SUA”, a arătat consilierul guvernatorului BNR.

„Nu are nicio legătură cu activitatea de la BNR, este inculpat pentru o faptă din 2008”, a mai spus Adrian Vasilescu. „Întâmplarea sau neîntâmplarea au făcut ca aceste consilii de administraţie ale BNR şi conducerile efective ale BNR au funcţionat profesional”, a mai spus consilierul BNR.

Urmăriți în materialul video de mai sus declarațiile integrale ale lui Adrian Vasilescu și șansele pe care le acordă posibilității ca la BNR să nu se mai facă numiri politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri