Amendat pentru că a jignit un poliţist pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
facebook
Foto: Guliver/GettyImages

O postare pe Facebook i-a adus o amendă uriaşă. Un bărbat din Întorsura Buzăului a fost obligat de instanţă să îi plătească unui agent de poliţie din oraş daune în valoare de 15.000 de lei, după ce a postat mesaje injurioase pe pagina sa de Facebook la adresa agentului.

Primele postări injurioase la adresa poliţistului au apărut pe pagina de Facebook a bărbatului din Întorsura Buzăului la începutul anului trecut. Mesajele erau însoţite şi de o fotografie a agentului. Totul după ce, în 2015, fiica de şase ani a concubinei sale a fost luată de autorităţi şi încredinţată unei bunici, din cauza condiţiilor în care era crescută.

Domnul poliţist, împreună cu alţi colegi, au fost solicitaţi, în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu, de a participa la preluarea minorului de la domiciliul acestora”, spune Marinela Teciu, preşedintele Judecătoriei Întorsura Buzăului.

„Acum un an a fost Poliţia aici, chiar înainte de Anul Nou. A venit Poliţia, a luat copilul, am auzit pe aici scandal”, spune un vecin.

Anul trecut, în aprilie, poliţistul l-a dat în judecată pe bărbat şi a cerut despăgubiri pentru că i-a stricat imaginea.

Am făcut print screen-uri după toate aceste mesaje injurioase, le-am adăugat la cererea de chemare în judecată şi am cerut instanţei să mă despăgubească”, spune polițistul.

Hotărârea judecătorilor este definitivă. Bărbatul care a postat mesajele trebuie să plătească acum daune de 15.000 de lei.

De asemenea, a fost obligat pârâtul să şteargă de pe pagina sa de Facebook imaginile şi postările defăimătoare”, spune preşedintele Judecătoriei Întorsura Buzăului.

Bărbatul şi concubina sa nu au fost de găsit de echipa Digi24 pentru a oferi un punct de vedere.

Este primul astfel de caz pe care l-au avut judecătorii din Întorsura Buzăului. Specialiştii în social media spun că orice utilizator al reţelelor de socializare poate fi expus la astfel de incidente.

Orice reţea de socializare are o politică antihărţuire. Într-o astfel de situaţie este bine să raportăm reţelei aceste incidente şi să blocăm userul care ne-a deranjat”, spune Alina Aldea, specialist social media.

Persoana respectivă va trebui să se adreseze unei instanţe civile pentru a obţine repararea acestui prejudiciu moral”, spune Nicolae Anghel, avocat în Baroul Braşov.

Poliţistul aşteaptă acum să primească banii pe care i-a câştigat în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri