Anchetă la IPJ Constanța din cauza lui ÎPS Teodosie

Data actualizării: Data publicării:
160712_DNA_IPS_TEODOSIE_iesire_2_06_INQUAM_Octav_Ganea

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Constanţa a declanşat procedura cercetării disciplinare a agentului de poliţie care i-a permis Înalt Preasfințitului Teodosie să intre, astăzi, pe o cale secundară în sediul instituţiei. Arhiepiscopul Tomisului a trebuit să vină să dea cu subsemnatul, fiind sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, arhiepiscopul și alte cinci persoane au prezentat ani la rând documente false Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru a primi fonduri europene. Faptele anchetate de procurori s-au petrecut în perioada 2010-2016

Au declarat că pe anumite suprafețe agricole se cultivă struguri pentru vin, deși acolo nu mai erau culturi de viță de vie.

De asemenea, au declarat, tot fals, că pentru activitatea agricolă au resectat toate condițiile privind mediul și sănătatea publică.

Fondurile europene obținute în urma acestor declarații false depășesc 1,3 milioane de lei. Pentru 2016, plățile nu au fost încă autorizate.

O altă acuzație adusă de procurori este cea de luare de mită. Teodosie Petrescu, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a primit 500 de euro mită de la o persoană, pentru a dispune ca aceasta să primească remunerație legală pentru activitatea pe care o desfășura într-o parohie, potrivit DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri