ASF poate cere oricând falimentul Carpatica Asig

Data actualizării: Data publicării:
carpatica asig

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară poate cere oricând din acest moment falimentul Carpatica Asig. Înalta Curte a hotărât azi definitiv să ridice blocajul cerut de DNA încă din vară. Procurorii anticorupţie ceruseră blocarea procedurii de faliment a companiei de asigurări.

Procurorii DNA solicitaseră instanței supreme să blocheze orice procedură de inițiere a falimentului companiei de asigurari deoarece Carpatica Asig este judecată ca persoană juridică în dosarul de corupție în care de asemenea sunt judecati Ilie Carabulea, precum și o parte din fosta conducere a ASF,  în frunte cu fostul președinte al acestei autorități, Dan Radu Rușanu.

ASF poate cere acum în instanța pronunțarea falimentului pentru Carpatica Asig, iar dosarele de despăgubire ar putea fi preluate de Fondul de Garantare.

În 13 septembrie, instanţa supremă a admis cererea DNA care solicitase luarea măsurii preventive de interzicere a dizolvării şi lichidării Carpatica Asig, decizia fiind una definitivă.

Societatea Carpatica Asig SA a fost trimisă în judecată în 25 aprilie 2014, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, iar în 8 martie 2016, a fost condamnată, de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei, precum şi la publicarea hotărârii de condamnare în mass-media. Decizia a fost contestată de societatea de asigurări, iar dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În aceste condiţii, în 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, printre altele, declanşarea procedurii de faliment şi lichidarea societăţii Carpatica Asig prin procedura obişnuită de insolvenţă, precum şi emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, cu sesizarea judecătorului sindic din tribunal. Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost publicată în Monitorul Oficial din 2 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri