Augustin Zegrean: Nu trebuie să scrie în lege că nu e voie să furi ca să știi că nu e voie sa furi

Data publicării:
augustin zegrean captura youtube
Fo

Aleşi de la toate partidele au semnat documentul prin care cer lămuriri de la CCR în privinţa constituţionalităţii actului normativ, după ce legea a fost puternic criticată de opinia publică.

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, spune că nu-și amintește să fi dezbătut vreo sesizare depusă chiar de cei care au inițiat legea contestată.

În ceea ce privește chestiunea parlamentarilor și conflictul de interese, judecătorul spune: „Codul penal nu vorbește de o categorie anume de oameni, se referă la modul general. Nu trebuie să scrie în lege că nu e voie să furi ca să știi că nu e voie să furi. Ați văzut scris în vreo lege că nu e voie să furi sau să omori? Nu scrie așa ceva”.

Judecătorii constituționali decid astăzi dacă amnistierea parlamentarilor vinovați de conflict de interese respectă Constituția. De asemenea, CCR este chemată de președintele Klaus Iohannis să decidă dacă aleșii locali condamnați cu suspendare mai pot rămâne în funcții. Parlamentarii au votat o lege care le permite primarilor condamnați, dar care nu ajung după gratii, să își continue nestingheriți mandatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri