C. T. Popescu: Asemănarea dintre Elena Udrea și Ioan Ficior

Data actualizării: Data publicării:
160916_udrea_dna_ph_024_INQUAM_Octav_Ganea

Există o asemănare între fostul ministru Elena Udrea și torționarul Ioan Ficior, a spus, la Digi24, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

Știți ce asemănare există între Ioan Ficior, condamnat ieri (miercuri, n.r.) la 20 de ani de închisoare pentru ce a făcut la Periprava cu deținuții politici și doamna Udrea? Prima asemănare este că, în perioada lor de glorie, nu i-a atins nimeni nici cu un fulg. Când se întâmplă ce se întâmplă cu domnul Ficior. La 57 de ani după domnul Ficior a trăit cum a vrut, n-a avut nimic de suferit de pe urma monstruozităților pe care le-a comis. E verde și acum. Cine știe? Poate supraviețuiește și pușcăriei. I se mai dau niște scăderi din pedeapsă, poate reușește aia cu grațierea. Și cei care au murit sunt, de mult timp, oale și ulcele, în vreme ce domnul Ficior a trăit până la adânci bătrâneți fără niciun fel de problemă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

La fel și doamna Udrea. O să facă ceva pușcărie: un an, doi, cinci, șase. Și? Decât un an cioară, mai bine o zi șoim. A fost vreme de 12 ani...a făcut ce-a vrut mușchiul ei în țara asta. A ajuns, practic, împărăteasa României. Se mai mișca ceva undeva fără doamna Udrea? Nu. A trăit, a făcut ce-a vrut ea, ne-a încălecat pe toți. Acum o să facă ceva pușcărie. Păi, nu rentează? Poate că vom vorbi, cu adevărat, de o justiție autentică în România când vom vedea înalți demnitari, figuri publice în intervalul sau foarte aproape de intervalul în care sunt la putere”, a adăugat jurnalistul.

Fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, Ioan Ficior, a primit, miercuri, verdictul definitiv în dosarul în care a fost acuzat de infracțiuni contra umanității: 20 de ani de închisoare și plata a 310.000 euro către opt părți civile din dosar. Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut, astfel, decizia primei instanțe.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri