C.T. Popescu, despre „activarea organului creativ în închisoare”

Data actualizării: Data publicării:
carucior cu carti

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, despre cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu, în condițiile în care procurorii au calculat că acesta a scris două pagini pe minut în timp ce se afla în închisoare, iar lucrările sale au umplut un cărucior de supermarket.

Imaginea este sugestivă. Dl. Voiculescu este profesor universitar, un om de știință, un savant. Produce niște lucrări științifice de mare importanță pentru această țară și pentru întreaga lume, care nu se referă numai la România. Ați auzit de taxa pe tulburarea armoniei? Are o lucrare, științifică, în care propune înlocuirea taxei pe valoarea adăugată (TVA) cu taxa pe tulburarea armoniei universale, nu e vorba doar de România aici, de Pământ, e vorba de univers aici, de mișcarea planeților, a cărei tulburare o sancționează TTA în loc TVA”, a spus, ironic, Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul propune ca legea, în loc să scurteze timpul pedepsei în funcție de cărțile scrise, să prelungească perioada de detenție.

În cazul lui Dan Voiculescu, după numărul cărților scrise - care au fost duse astăzi la instanță, unde se dezbătea cererea de eliberare condiționată, într-un cărucior de supermarket -, ar rezulta reducerea pedepsei cu 330 de zile, spune Cristian Tudor Popescu.

Eu aș propune ca legea să se schimbe în folosul național și universal. Aș propune să se prelungească pedeapsa cu 20 de zile pentru fiecare lucrare scrisă. E foarte logic. Câte cărți a scris dl. Voiculescu – și alții, cât au scris în afara pușcăriei? Ei aici sunt fecunzi, în pușcărie. Li se activează organul creativ și dăruiesc nației și planetei aceste lucrări prețioase, comori de înțelepciune, de știință. Mai scrii o carte, mai stai 20 de zile în plus în interesul național”, spune Cristian Tudor Popescu.

Cât despre faptul că, potrivit procurorilor, Dan Voiculescu a scris două pagini pe minut în închisoare, jurnalistul spune: „Ei nu mă compar cu așa ceva. Aici e vorba de un titan. În comparație cu dl Iohannis cât e? Și el a scris în timp record două-trei cărți. Era în libertate. Ar fi interesant de văzut, experimental vorbind, să comparăm. Cum funcționează producătorul de text științific sau literar în libertate și cum funcționează în pușcărie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri