C. Tarcea: Nu cred că România e cea mai coruptă țară din Europa

Data publicării:
cristina tarcea

Cristina Tarcea, președintele ICCJ, prezentă la bilanțul DNA pe anul 2016, a vorbit despre rolul „bine conturat” al DNA în lupta împotriva corupției și efectele devastatoare a percepției că există corupție în justiție.

Cristina Tarcea, președintele ICCJ, a ținut un discurs la bilanțul Direcției Naționale Anticorupție  în care a subliniat efectele devastatoare a creării percepției că există corupție în justiție.„ Crearea percepției că există corupție în justiție, dar mai ales comiterea unor abateri disciplinare, sau a unor fapte penale, nu fac altceva decât să aibă efecte devastatoate în tot acest efort comun de combatere a corupției”, a declarat aceasta.

„Eu nu sunt adepta ideii că România e cea mai coruptă țară din Europa. Cred că suntem o țară în tranziție, suntem o societate care nu ne-am stabilit exact valorile și reperele la care trebuie să ne raportam și desigur, tentatia corupției este mult mai mare în România decât în societățile cu valori etice și morale mai așezate, dar important este faptul că întreaga societate conștientizează acest pericol al corupției și că se implică în asigurarea unei vieți mai curate. În tot acest efort comun, în asigurarea unei vieți mai curate, DNA are rolul ei bine conturat”, a precizat Cristina Tarcea.

DNA a prezentat joi bilanțul pentru anul 2016. Laura Codruța Kovesi a susținut că eficiența procurorilor a crescut dar că, în același timp, s-au întețit atacurile la adresa instituției pe care o conduce. Șefa DNA a pledat și pentru o stabilitate a cadrului legislativ, atacându-i indirect pe inițiatorii ordonanței de urgență 13, din cauza căreia au ieșit în stradă sute de mii de români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri