Cazul Burnei. A doua rundă de percheziții la Marie Curie

Data actualizării: Data publicării:
161210_gheorghe_BURNEI_15_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pentru a doua oară de la începerea anchetei în cazul medicului Gheorghe Burnei, procurorii au făcut percheziţii la spitalul Marie Curie. La verificari a asistat şi doctorul, adus de anchetatori de acasă, unde este în arest la domiciliu. Procurorii au venit să caute alte probe în dosarul în care doctorul e acuzat că cerea bani pentru operaţii şi că ar fi făcut experimente medicale pe copii. Verificări fac şi inspectorii Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

ACTUALIZARE. Doctorul Gheorghe Burnei a părăsit spitalul. Perchezițiile au durat mai bine de opt ore.


Puţin după ora 9 dimineaţa, Gheorghe Burnei a fost luat de acasă de ofiţerii anticorupţie, urcat în maşină şi dus din nou la spitalul Marie Curie.

Ofițerii DGA și procurorii au descins din nou în biroul profesorului Burnei. Din secția de Ortopedie speră să ridice noi probe pentru această anchetă”, relata reporterul Digi24 Bogdan Ocnaru.

Probe importante pentru anchetă nu au fost încă ridicate din birourile sigilate în urmă cu aproape patru zile. Aşa ca procurorii s-au întors în locul în care medicul Gheorghe Burnei a profesat, spitalul Marie Curie.

Au intrat pe cabinetele de ortopedie și ridică probe. Analizăm arhivele și mergem înapoi cât se poate de mult cu cei de la arhivă. Momentan nu s-a găsit nicio plângere înregistrată”, spune Denis Stănescu, purtător de cuvânt al spitalului.

Anchetatorii au intrat în cabinetele de ortopedie şi ridică probe. S-a pus sigiliu pe trei cabinete, al doctorului Burnei, al asistentei şefe şi un depozit. Un panou pus la intrarea în secţie a fost fotografiat şi luat de cei de la DGA”, a adăugat ea.

Domnul profesor doctor Burnei nu a condiţionat actul medical de primirea vreunei sume de bani sau alte foloase. Nu a făcut altceva decât să îşi facă profesia de medic la cele mai înalte standarde, cu conştiinţa aplecată spre a ajuta copiii, iar rezultatele medicale pot fi diferite de la pacient la pacient. Nu există până în acest moment acuzaţii de natură malpraxis sau vătămare corporală”, spune Cristian Ene, avocatul medicului.

La percheziţiile de azi din biroul doctorului Gheorghe Burnei au asistat şi poliţiştii criminalişti, un indiciu că ancheta s-ar putea orienta şi spre acuzaţii de vătămare corporală. Până acum, medicul a fost acuzat de luare de mită, însă la dosar sunt plângeri ale părinţilor care vorbesc despre experimente pe care Gheorghe Burnei le făcea pe copiii lor.

„Gheorghe Burnei inventează probleme de sănătate. Efectuează de multe ori intervenţii chirurgicale cu mult disproporţionate cu problema reală. Efectuează intervenţii chirurgicale şi acolo unde acestea nu se impun în raport cu situaţia sau vârsta copilului, implantează sisteme şi proteze care nu sunt necesare”, se arăta în referatul procurorilor.

De 15 ori ofiţerii l-au filmat pe celebrul ortoped primind diferite sume de bani. Unele dintre ele depăşeau o mie de euro.

Nici nu s-a uitat la copil. S-a uitat la radiografie. Vă spun, radiografie, nu RMN. S-a uitat la radiografie. Da, operaţie! Şi atâta tot. După trei zile, ne-a spus, a venit psihologul: Aveţi 300 de milioane pentru operaţie? Am rămas... Poftim?”, spune Gabriela Stancu, mama unui copil tratat de medicul Burnei.

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au găsit în frigiderul aflat în biroul doctorului Gheorghe Burnei fragmente osoase și ligamente provenite cel mai probabil de la copiii operați. Toate erau ținute în condiții improprii. Procurorii cred că medicul preleva țesut osos fără ca părinții celor operați să își dea consimțământul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri