Cazul VitalAire | 5 percheziții la Iași și Tecuci

Data actualizării: Data publicării:
PERCHEZITII 22

Firma VitalAire, care distribuie aparate de oxigen pacienţilor cu probleme respiratorii, este din nou în vizorul anchetatorilor. La sediile din Iaşi şi Tecuci sunt în aceste momente percheziţii. Suspiciunile autorităților sunt de evaziune fiscală. 

Procurorii s-au autosesizat în acest caz, în urma suspiciunilor vehiculate în spațiul public cu privire la modul în care această companie facturează clienții. Au loc, în această dimineață, trei percheziții la Iași și două la Tecuci. Anchetatorii ridică computere de la sediile companiei. 

Mii de bolnavi cu afecţiuni respiratorii din toată ţara au descoperit că sunt datori unei firme de echipamente medicale, abia după ce au pierdut procesele. Oamenii folosesc aparate de oxigen de la companie, iar chiria este decontată integral de stat. O mică sincopă între ziua când pacientul primeşte aparatul şi cea în care statul semnează contractul este imputată direct bolnavului. Pacientul află după ani de zile de datorie, timp în care penalităţile ajung la mii de lei.

Compania care închiriază aparate medicale de oxigen a intrat pe piața românească în 2005 şi are în prezent 9.500 de clienți cu afecțiuni respiratorii din toată ţara. Potrviti jurnalistului Cătălin Tolontan câteva mii de pacienţi au fost daţi în judecată unii chiar şi după deces după ce compania le-a impus penalităţi ce ajung la 40 la sută pe an.

Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi pentru a lămuri situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri