Codruţa Kovesi, la Digi24: Noi suntem DNA şi nu ne lăsăm!

Data publicării:
kovesi agerpres

"Pasul pe care l-am început e să propunem majorarea schemei de personal, depinde de Guvern, când prin HG se va aproba suplimentarea schemei de personal. Nu vom angaja 130 de poliţişti în aceeaşi zi, o să ne grăbim să găsim oameni potriviţi, să avem în vedere de unde putem selecta poliţişti. Va trebui să selectăm poliţişti care au cunoştinţe tehnice, vor trebui să ştie să utilizeze softuri, aparaturi. Apoi va trebui să îi pregătim profesional, vor trebui să asigure implementarea acestor măsuri de supraveghere pentru toată ţara.

Depindem de momentul în care vom avea suplimentarea schemei de personal.

Avem înregistrate în cadrul DNA peste 7.300 dosare la care lucrează aproximativ 120 de procurori, tocmai am mai recrutat 10 procurori. Sunt procurori care au 120 de dosare în lucru în acelaşi timp.

Când decizia intră în vigoare, am avea nevoie de 150 de poliţişti până reuşim să obţinem noi posturi va trebui să folosim resursele proprii, vom lua poliţişti de la dosare penale care îi vor ajuta la serviciul tehnic, asta va însemna că durata de soluţionare a unor dosare va creşte.

Nici 10 milioane de euro nu rezolvă problemele, echipamentele depăşesc această sumă, va fi o perioadă în care şi dacă obţinem şi banii şi oamenii va trebui să ne mişcăm foarte repede şi să folosim resursele existente în DNA.

Lupta anticorupţie va continua, suntem DNA şi asta vom face, dar durata de soluţionare nu va mai fi aşa rapidă.

Dacă va exista o încetinire a luptei anticorupţie e legat de resursele pe care le avem. În momentul în care vom avea aceste resurse ne vom mişca foarte repede”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Ca şef de instituţie simt că sunt alături toţi colegii. Ca instituţie sunt foarte mulţi cetăţeni care susţin ce facem, sunt şefi de instituţii care susţin ce facem.

La bilant au fost preşedintele, premierul, toţi au spus că susţin lupta anticorupţie, nu ne simţim singuri. E un moment greu, dar o să facem faţă.

O să continuăm să facem ce avem de făcut, asta promitem cetăţenilor: noi suntem DNA şi nu ne lăsăm!", a declarat Laura Codruţa Kovesi la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri