#Colectiv. Două noi dosare la DNA

Data publicării:
SIGLA DNA

Două noi dosare DNA în cazul Colectiv. Unul vizează sponsorizările date de anumite firme Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar un altul faptul că pompierii nu au făcut niciun control, deşi ştiau de existenţa clubului.

Primul dosar, cel referitor la sponsorizări către ISU București, a fost format ca urmare a suspiciunilor de abuz în serviciu pe care le-au descoperit procurorii militari de la DNA după ce au studiat mai multe documente primite de la ISU București în cadrul anchetei care îi viza pe cei doi angajați ai inspectoratului trimiși azi în judecată.

Acele documente arătau că în perioada 2014-2015, ISU București a beneficiat de sponsorizări de la mai multe firme, acordate fie direct către Inspectoratul Pentru Situații de Urgență București-Ilfov, fie către cinci asociații apropiate de ISU București.

În ceea ce privește al doilea dosar, acesta privește o sesizare venită de la Ministerul de Interne, de la Departamentul pentru Situații de Urgență. Aceasta viza faptul că în septembrie 2015, cu puțin timp înainte de tragedia de la Colectiv, la ISU București a fost primită o notificare de la un agent privat care a organizat un festival pe platforma Pionierul și în clubul Colectiv, prin care anunța că vor fi prezenți la eveniment circa 2.000 de oameni.

Procurorii vor să afle de ce ISU București nu știa de existența clubului Colectiv la momentul producerii tragediei, în ciuda acestei notificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri