Cristian Burci, ridicat de procurorii DIICOT

Data publicării:
cristian-burci

ACTUALIZARE 13:00 Cristian Burci a fost scos din redacția „Adevărul” și urcat în dubă. El va fi dus pentru a fi audiat la sediul DIICOT Slatina.


În această dimineață, DIICOT prin biroul teritorial Olt efectuează patru percheziții domiciliare și la două sedii de firmă, dintre care o redacție de ziar.

Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de Cristian Burci prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Se efectuează cercetări față de nouă suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscală.

La sediul DIICOT Slatina vor fi aduse pentru audieri 12 persoane.

Romvag Caracal și-a început producția în anul 1973. În anul 2002 a fost privatizată, iar în anul 2004 a fost achiziționată de compania International Railway Systems. Pentru o perioadă a fost unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de vagoane de marfă, având o capacitate maximă reală de 5.000 vagoane construite pe an. Din anul 1973 când a început să producă, Romvag SA a construit și vândut peste 70.000 vagoane noi, din care aproximativ 50.000 vagoane pentru export.

International Railway Systems deține 70,51% din acțiuni, iar SIF Oltenia - 27,93%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri