Cristian Ghinea, la Digi24: După ce am trimis la DNA raportul Corpului de Control, S. Ghiţă mă ameninţă şi îmi spune fel de fel de chestiuni 

Data publicării:
ghita ghinea

Cristian Ghinea a acuzat-o şi pe Ana Birchall, președintele Comisiei, că l-a ameninţat „şi prin sms că o să îmi arate ea mie – nu am înţeles la ce se referă”. „Ana Birchall abuzează din poziţia pe care o are pentru a hărţui conducerea Ministerului Fondurilor Europene. S-a văzut asta azi la comisie, unde a fost şi Sebastian Ghiţă, care nu avea ce căuta acolo. Potrivit regulamentului, membrii comisiei de control al SRI nu au voie în alte comisii”.

Ghinea a explicat şi care este sursa acestor ameninţări: „Am scos la lumină contracte de 750 milioane de lei în domeniul IT al unor firme controlate de Ghiţă, am trimis săptămâna trecută la DNA un contract de 40 milioane de euro al unei firme controlate prin interpuşi de Sebastian Ghiţă.

Am găsit demarat acest control al corpului de control al ministerului, fusese comandat de predecesoarea mea. Raportul spune că achiziţia a fost cu suspiciuni, deci se aplică o corecţie de un sfert, pierdem din start 10 milioane de euro, întrucât achiziţia a fost suspectă. Apoi cadrul modular – acest sistem a fost recepţionat fără a fi testat, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a procedurilor.

Am primit raportul Corpului de control, a doua zi l-am trimis la DNA. Este alegerea ministrului ce face cu acest raport. Dar de ce aş fi oprit eu această anchetă a corpului de control? Am anunţat că am trimis la DNA şi de atunci, Jihad!, domnul Ghiţă personal mă ameninţă, îmi spune fel de fel de chestiuni, azi nu avea dreptul să fie la comisie”.

Citiţi şi:

Ministrul Cristian Ghinea: 750 de milioane lei în contracte din fonduri europene pentru firmele controlate de Sebastian Ghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri