CTP: Dl. Dragnea face parte din statul „parále”. Are o avere impresionantă

Data actualizării: Data publicării:
ctp la scoala

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 decizia DNA de a pune sechestru pe toată averea lui Liviu Dragnea, constatând că acesta deține o avere impresionantă pe care, paradoxal, a făcut-o ca „lefegiu” la statul român neparalel, ceea ce îl face să spună că liderul PSD face parte mai degrabă din „statul parale”.

Până luptă cu statul paralel, definit prin acea „Proclamație de la Herculane”, constatăm că Liviu Dragnea este posesorul unei averi impresionante și face parte din statul „parale”, adică al acelor inși îmbogățiți ca-n basme, ca lefegii la statul român, neparalel, spune Cristian Tudor Popescu. 

Sechestrul pus de DNA arată că dl. Dragnea deține o avere de cel puțin 28 de milioane de euro, în care nu intră și celebrul său domeniu feudal din Alexandria, pe care a avut inspirația divină să i-l trasfere prin partaj fostei sale soții Bombonica Dragnea, a remarcat CTP.

Jurnalistul a subliniat că în acest dosar există o pagubă de 20 de milioane de euro și 30 de milioane de lei, constatată de organismele europene, prejudiciu care însă a fost deja recuperat de UE din bugetul României. Întrebarea care se pune este dacă plătim noi, românii, din buzunarul nostru, sau trebuie să plătească cei care au comis fraudele.

Cât despre cei care l-au întâmpinat, marți, pe Liviu Dragnea în fața DNA, Cristian Tudor Popescu spune că acesta este un nou episod din „dramoleta” pe care o regizează și interpretează Liviu Dragnea, care, odată cu „Proclamația de la Herculane”, dorește să se prezinte ca un „Iisus Hristos al României”, o țintă, o victimă, un crucificat.

În opinia jurnalistului, „milionul” de susținători pe care spune că i-ar avea Liviu Dragnea este „la fel de consistent ca statul paralel”.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu:

„Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă foarte exact ce se întâmplă acum, cu acest sechestru. Există o pagubă de 20 milioane de euro și 30 de milioane de lei, pagubă constatată de organismele europene și deja recuperată de Bruxelles din bugetul românilor. Prin urmare, în clipa de față se pune problema: plătim noi, contribuabilii, această pagubă sau cei acuzați, în frunte cu dl. Dragnea, de furt, de escrocherie, în această speţă. Plătesc ei sau plătim noi? Asta e situaţia.

Sechestrul pus în clipa de față înseamnă în primul rând că dl. Dragnea deţine o avere, din câte văd din datele oferite de DNA, de cel puțin 28 de milioane de euro, adică bunurile mobile, imobile, acţiuni, conturi. Mai puțin celebrul său domeniu feudal, cu castel, care ocupă două străzi în Alexandria, pe care Dragnea a avut inspirația divină să-l transfere în proprietatea fostei consoarte, prin partaj.

Dl. Dragnea deţine această avere impresionantă care mă face să spun că până luptă dl. Dragnea cu statul paralel, pe care l-a definit în Proclamația de la Herculane PSD, Dragnea face parte el din statul parále, adică acei inși care au reușit să se îmbogățească ca în basme, în vreme ce erau lefegii la statul român, neparalel, sub ochii cetățenilor, mulți dintre ei votanți PSD, care nu au venituri pe familie mai mari de 2.000 de lei.

Asta înțelegem, că a avut pe ce să pună sechestru DNA, Dragnea fiind un membru al statului parále.

Episodul de la DNA face parte din dramoleta în mai multe episoade, pe care o regizează și interpretează dl. Dragnea, din acel moment al celebrei Proclamații de la Herculane, cum va rămâne în istorie, document oficial al PSD, partid de guvernământ, în care apar cuvintele stat paralel și ilegitim. De altfel, ilogică formulă, cum observa și dl. Bădălău, preşedintele executiv al PSD. Dacă statul e paralel, cum să fie legitim? Din momentul acelei Proclamații, Dragnea dorește să devină în imagine Iisus Hristosul României. Se prezintă ca o ţintă, ca o victimă, începând cu 2012, cu referendumul. De câte ori PSD a vrut să facă ceva bun pentru România, statul paralel - am spus parale sau paralel? - statul paralel s-a năpustit asupra lui Dragnea, care se sacrifică.

Dl. Dragnea face tot felul de aluzii: mor de gât cu Soros, o să-mi pună sechestru și pe viaţă. Doreşte să se înfătişeze ca un crucificat din acel moment. Fiecare etapă în procesul standard de justiție, din care face parte și acest sechestru, așa se procedează în toate cazurile, nu doar la Dragnea, fiecare etapă va fi un nou prilej pentru Dragnea, cu cele câteva zeci de susținători ai săi, nu un milion! Milionul ăla, despre care vorbesc PRM-iștii din PSD de atâta vreme, se încăpățânează să fie la fel de consistent ca statul paralel.  Și o să iasă la vedere tot atât!”.

Urmăriți în materialul video de mai sus comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  OLAF, precizări pentru Digi24 despre ancheta Tel Drum

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri