CTP: România nu poate face mare lucru dacă se decide în Serbia, la nivel politic, ca Ghiță să nu fie extrădat

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu captura 2

Soarta lui Sebastian Ghiță depinde de relațiile pe care acesta le are în politica și justiția din Serbia, a apreciat, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Omul de afaceri a fost pus, vineri, în libertate.

„Interdicția de a părăsi Serbia este ridicolă. Așa cum a dispărut pe DN1 de sub ochii polițiștilor din România, la fel de bine ar putea să dispară și din Serbia. Dar ceva îmi spune că nu o să dispară, pentru că se simte foarte bine domnul Ghiță în Serbia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Iar această măsură a eliberării sale pe cauțiune arată contribuția practic nulă a Ministerului de Interne român, a organelor din România în această poveste. Domnul Ghiță, e limpede acum, a dorit să fie prins, așa-zis prins în Serbia pentru că acolo va beneficia de niște lucruri. Primul dintre ele îl vedem acuma: această eliberare pe cauțiune. Vor mai urma, cred, și alte gesturi generoase din partea justiției sârbe. Nu cred că lucrurile depind acum de celeritatea justiției noastre. Depind de relațiile pe care le are în Serbia în politică, în Guvern, în justiție domnul Sebastian Ghiță. România, ca stat, nu va putea face mare lucru dacă se hotărăște în Serbia, la nivel politic, ca domnul Ghiță să nu fie extrădat”, a adăugat jurnalistul.

Sebastian Ghiță fusese arestat în urmă cu două luni de o patrulă de poliție pentru că avea acte false. El a dispărut din România în decembrie anul trecut, a doua zi după ce rămăsese fără imunitate parlamentară. Ghiță era subiectul unor dosare de corupție.

Conform Instanței Supreme din Belgrad, măsura eliberării pe cauțiune a fost deja aprobată și urmează să fie pusă în aplicare în scurt timp.

Pentru a putea fi eliberat, avocatul fostului parlamentar a achitat suma de 200.000 de euro. Cuantumul acesteia a fost stabilit cu aprobarea procurorului general din Belgrad.

În afara interdicției de a părăsi orașul Belgrad fără permisiunea prealabilă a instanței de judecată, Sebastian Ghiță are obligația de a se prezenta de două ori pe lună la poliție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri