Cum vor fi afectați românii de propunerile lui Toader la legile justiției

Data actualizării: Data publicării:
Tudorel Toader Gov.Ro 130617

Andreea Chiș, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, afirmă cu ministrul Tudorel Toader ar trebui să retragă propunerile făcute la legile justiției, avertizând că prin aceste modificări justiția nu va mai fi independentă. Astfel, fiecare român ar avea de suferit.

Magistratul afirmă că prin modificările făcute de Tudorel Toader, ministru al Justiției, este subminat sistemul judiciar dar și fiecare magistrat, procuror și judecător în parte.

„În formula în care o propune dânsul cu siguranță nu este oportună”, a precizat Andreea Chiș, despre propunerile ministrului.

Ea a explicat și cum va fi afectat fiecare român dacă aceste propuneri vor fi adoptate.

„Imaginați-vă că are o cauză civilă în fața unui judecător și el nu poate să fie sigur dacă acel judecător dă soluția pe baza propriei sale conștiințe și în conformitate cu legea, mai ales când e vorba de un dosar important, cum sunt cele de mare corupție, dar nu trebuie să ne rezumăm doar la aceste dosare. În orice dosar pot fi interese externe. Ce ar însemna că nu-l judecă un judector independent? Iar un judecător nu poate să fie independent dacă un procuror nu este independent”, a spus Andreea Chiș.

„Dacă legile apar, Justiția nu va mai fi independentă. Asta este părerea mea. Dacă se adoptă în formula asta, cu aceste propuneri - pe care eu le-am numit bombe - cred că asta se urmărește. Să nu mai avem un sistem judiciar independent”, a punctat Andreea Chiș.

Urmăriți emisiunea „În fața ta” cu Andreea Chiș aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri