Decizia de a-l trimite în judecată pe Traian Băsescu în dosarul amenințării Gabrielei Firea a fost infirmată

Data publicării:
traian basescu gabriela firea mediere 15 09 2015

Parchetul General a comunicat oficial că ancheta în cazul acesta va fi reluată pentru că s-au constatat nereguli în întocmirea rechizitoriului făcut de procurorul de caz.

Este vorba despre o analiză pe care șefii acestui procuror, adică șefii secției de Urmărie Penală și Criminalistică, au făcut-o pentru a trimite acest dosar în instanță, dar au constatat că sunt mai multe nereguli. O neregulă ar fi că starea de fapt nu a fost prezentată la mod concret și sunt prezentate mai mult aspecte de context, nu lucruri foarte clare. Rechizitoriul nu este unul potrivit pentru a fi trimis în instanță pentru că nici măcar starea juridică nu este specificată în mod clar.

Conflictul dintre cei doi politicieni a început anul trecut, atunci când Traian Băsescu i-a transmis senatorului PSD că trebuie să aibă grijă de soţul ei, primarul oraşului Voluntari, că este posibil să nu mai ajungă acasă. Parlamentarul - pe atunci - Gabriela Firea l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, însă imunitatea prezidenţială nu le-a permis procurorilor să înceapă ancheta decât după terminarea mandatului la Cotroceni.  

Citiți și:

Reacția Gabrielei Firea după decizia Parchetului General de a relua ancheta în dosarul cu Traian Băsescu
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri