Decizie în dosarul de șantaj Antena Group

Data publicării:
antena

Procurorii DNA cer pedepse de cel puţin cinci ani de închisoare cu executare pentru conducerea Antena Group şi pentru fostul preşedinte al Fiscului, Şerban Pop, pentru şantaj la adresa reprezentanţilor companiei RCS & RDS.

Este de așteptat ca judecătorii să pronunțe astăzi sentinţa nedefinitivă, ce poate fi contestată de ambele părți.

Pe lângă sentinţă, magistraţii trebuie să răspundă şi unei solicitări prin care se cere întreruperea emisiei postului Antena 3, pe o perioadă de trei luni, drept pedeapsă.

Procurorii DNA spun că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, prin ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

„Sorin Alexandrescu a fost sprijinit de Antena Group, Antena 3 şi Intact Publishing în activitatea de şantajare a părții vătămate. L-a ameninţat că va demara o campanie media împotriva sa, care însă poate fi stopată dacă se semnează un contract de 6,48 milioane de euro pe an de redifuzare a canalelor Antena Group. S-a recurs la atacuri media. Publicația Jurnalul National a fost folosită în demers pentru a mări presiunea”, spun procurorii.

Avocaţii trustului RCS & RDS au cerut o pedeapsă complementară pentru Antena 3: suspendarea emisiei pentru trei luni. Procurorii DNA au cerut ca toate publicaţiile şi televiziunile deţinute de familia Voiculescu să fie sancţionate cu o amendă penală.

Avocaţii familiei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu le-au cerut judecătorilor ca toate acuzaţiile DNA să fie respinse şi clienţii lor să fie declaraţi nevinovaţi. Avocaţii au cerut ca o parte din interceptările din dosar să fie înlăturate din dosar, la fel ca şi promo-ul difuzat de Antena 3 pe seama presupunei investigaţii jurnalistice.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, potrivit DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri