Primele imagini cu tânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS

Data actualizării: Data publicării:
mascati icon diicot ...diicot.ro

Tânărul elev de liceu din Craiova, acuzat în luna ianuarie a acestui an de propagandă ISIS în România, ar fi recidivat în acţiunile sale. Procurorii DIICOT au mers în această dimineaţă acasă la el. Tânărul va fi adus la structura centrală DIICOT din Capitală.

isis terorist craiova

ACTUALIZARE 16:37 Tânărul a sosit la sediul DIICOT București. Este primul român reținut pentru propagandă jihadistă.

ACTUALIZARE 16:00 Tânărul de 18 ani a fost ridicat de acasă și urmează să ajungă la București. Polițiștii au ridicat de la domiciliul său mai multe telefoane și laptopuri. Procurorii îl acuză că nu a respectat condițiile eliberării și a continuat să facă propagandă pentru ISIS.

Exact în urmă cu un an, la 8 decembrie 2015, procurorii DIICOT au descins la adresa unde locuia tânărul, pe atunci în vârstă de 17 ani, pe motiv că ar fi aderat la principiile şi doctrina organizaţiei teroriste, ba chiar ar fi luat legătura cu o persoană care recruta membri ISIS. Anchetatorii îl monitorizau deja de câteva luni. Și atunci, tânărul a fost adus la sediul DIICOT Bucureşti pentru audieri. A fost reținut pentru 24 de ore, apoi eliberat și cercetat sub control judiciar.

Tânărul, convertit la mahomedanism, ar fi făcut propagandă ISIS pe rețelele de socializare, ar fi adoptat vestimentația specifică, și-ar fi luat un nume și și-ar fi arătat chiar disponibilitatea de a se sacrifica pentru Statul Islamic, susțineau atunci procurorii.

Citiţi şi:  „Tânărul jihadist” | Explicațiile mamei

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS a fost eliberat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri