Detalii scandaloase: pungi de sânge vândute pentru prăjituri

Data publicării:
pungi de sange

Bani, bijuterii, chiar şi prăjituri contra unei pungi de sânge. Se întâmpla la Centrul de transfuzii din Craiova, iar detaliile au ieşit la iveală în cazul a doi angajaţi trimişi în judecată. Dramatic este că un bărbat ar fi murit după ce a aşteptat o săptămână, în zadar, sângele cerut de medicii de la oncologie.

Primele sesizări despre reţeaua de trafic de sânge de la Centrul de Transfuzii Craiova au ajuns la procurorii craioveni în 2015.

Atunci se vorbea despre vânzarea de sânge, că unul a plătit nu ştiu cât, că altul a avut probleme cu mama”, spune Eusebiu Bivolaru, reprezentant Asociaţia „Donează speranţă”.

În mai, anul trecut, a fost deschis un dosar, după ce familia unui pacient internat la oncologie a susţinut că acesta ar fi murit după ce a aşteptat o săptămână sânge, fără să-l primească. Asta deşi era un caz grav iar familia spune că adusese mai mulţi donatori.

Zilnic s-au făcut solicitări pentru unităţi de sânge întrucât necesita transfuzii. Starea persoanei s-a agravat, a doua zi a fost externată şi imediat după aceea a decedat”, declară Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Eu am făcut comandă şi se pot verifica toate documentele”, afirmă prof dr. Florin Bădulescu, şef Secţia Oncologie, Spitalul de Urgenţă Craiova.

Patru investigatori sub acoperire au cumpărat în mai multe rânduri sânge pentru pacienţi fictivi. În rechizitoriul procurorilor se arată că angajaţii centrului de transfuzii primeau mită în bani, bijuterii şi chiar prăjituri.

Inculpaţii puteau să distribuie eventualii donatori către pacienţii care nu veneau cu donatori, dar care necesitau transfuzii şi care în schimbul unor sume de bani primeau”, precizează purtătorul de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Anchetatorii au stabilit până acum opt fapte de luare de mită, iar cei doi angajaţi, arestaţi la domiciliu, au fost trimişi în judecată.

Ancheta nu s-a încheiat. Din dosarul celor doi inculpaţi procurorii au disjuns un altul, în care cercetează în continuare mai multe persoane printre care şi doi medici, foşti angajaţi ai Centrului de Transfuzii Craiova.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri