Dinu Pescariu: Ecaterina Andronescu nu poate să nege că ne-am întâlnit și am discutat. Au fost martori

Data publicării:
dinu pescariu

Dinu Pescariu a declarat, joi, că este mirat de faptul că fostul ministru Ecaterina Andronescu neagă o întâlnire pe care ar fi avut-o cu el în 2001, când s-a semnat primul contract în legătură cu baza „Cutezătorii”, și apoi în 2009, când au vorbit despre prelungirea contractului.

„Dânsa, fiind ministru, probabil că avea lucruri mai importante pe cap şi s-ar putea ca anumite lucruri să rămână în planul 2, dar nu poate să nege că ne-am întâlnit şi am discutat”, le-a spus jurnaliștilor Dinu Pescariu, care a sosit, joi, la Înalta Curte, pentru o audiere în dosarul „Cutezătorii”. 

Întrebat dacă există dovezi ale întâlnirii și dacă erau și alte persoane de față, Dinu Pescariu a răspuns: „Cu siguranță au fost”.

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu a fost de acord cu prelungirea contractului, Dinu Pescariu a arătat că din moment ce s-a ajuns la prelungire, „bănuiește” că toată lumea a fost de acord. „Cred că e un lucru cu care ar trebui să se mândrească”, a adăugat omul de afaceri. 

Jurnaliștii au vrut să știe de ce, în opinia lui, Ecaterina Andronescu încearcă să ascundă această întâlnire. „Cred că în momentul ăsta, fiind această bulă şi inflamandu-se şi opinia publică, probabil încearcă să se delimiteze, când lucrurile vor intra pe făgaşul normal, toată lumea va fi mândră cu ce se întâmplă acolo. E o bază care a fost a statului, e a statului, doar că acum a devenit o zonă extrem de agreabilă”, a spus Dinu Pescariu.

Fostul tenisman Dinu Pescariu vrea să scape de controlul judiciar impus de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat pentru preluarea presupus ilegală a bazei sportive Cutezătorii. El a contestat măsura, iar magistraţii curţii supreme sunt aşteptaţi, joi, să ia o decizie.

În acest dosar, senatorul Mihnea Costoiu este urmărit penal pentru că ar fi aprobat trecerea baza sportive Cutezătorii din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a omului de afaceri Dinu Pescariu. Transferul s-a realizat în mandatul Ecaterinei Andronescu, care, miercuri, în faţa sediului DNA, a declarat că nu are niciun fel de legătură cu semnarea documentelor pentru baza Cutezătorii şi că nu îl cunoaşte pe Dinu Pescariu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri