DNA Ploieşti cere documente de la MAE

Data publicării:
sediul mae 2

Procurorii anticorupţie au bănuieli că una dintre firmele care a câştigat acest contract cu MAE ar fi fost, în fapt, controlată de deputatul Sebastian Ghiţă. Aşadar, procurorii au solicitat de la minister toate documentele referitoare la atribuirea acestui contract în valoare de 7 milioane de euro. Este vorba despre acel sistem IT al MAE care furnizează servicii electronice pentru românii din diaspora.

MAE a precizat într-un răspuns la o solicitare Digi24 că acel contract a fost atribuit în condiții legale, printr-o licitație publică deschisă la care au participat cinci firme, dintre care a câștigat un consorțiu între Siveco și Expert One Research în baza ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere tehnico-economic. Procurorii vor să se lămurească dacă într-adevăr acel contract a fost atribuit în condițiile legii.

Precizările MAE

Direcţia Națională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești a solicitat Ministerului Afacerilor Externe documente referitoare la contractul „Achiziție  a infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC)”.

Contractul respectiv a fost atribuit prin parcurgerea procedurii legale de licitaţie publică deschisă, desfăşurată prin intermediul SEAP, iniţiată în luna mai 2014 şi finalizată în ianuarie 2015.

La licitația publică respectivă au fost depuse cinci oferte, iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă  din punct de vedere tehnico-economic.

Contractul a fost atribuit asocierii Siveco România SA şi Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fără TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri