DNA, sesizată în legătură cu achiziția softului care gestionează fonduri de mediu. Ministrul Ghinea: E o asociere de firme, una este a lui Sebastian Ghiță

Data publicării:
cristian ghinea crop

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea,  cere procurorilor să verifice modul în care a fost achiziţionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Softul extrem de scump a fost recepţionat şi fără a fi testat.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: „Suspiciunea noastră legitimă este că s-a creat un contract doar pentru ca o firmă să ia acest proiect, ceea ce nu este deloc în regulă. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe dacă a fost cu intenţie sau nu... e treaba organelor de drept penal”.

Reporter: „Cine era ministru, cine a semnat și despre ce firmă a vorba?”

Cristian Ghinea: „Este o asociere de firme, printre care şi firma One Expert a domnului Sebastian Ghiţă. Nu miniştrii semnează direct, sunt presiuni care se fac direct la autorităţile de management, iar partea contractantă este autoritatea de management”. 

Citiți și:

Ministrul Ghinea: În 2014, guvernul Ponta a trimis la Bruxelles 200 de proiecte. Au fost acceptate zero

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri