Dosar penal la PICCJ după înregistrările publicate de Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Un dosar penal a fost deschis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), după înregistrările publicate de fostul deputat Sebastian Ghiță la un post de televiziune. În înregistrare este redat un dialog dintre fostul președinte Traian Băsescu și o altă persoană, în care „fostul șef de stat relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare”, se arată într-un comunicat al PICCJ.

161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/ Octav Ganea

„Ca urmare a vehiculării în mass media a unor informaţii privind posibile imixtiuni în actul de justiţie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi o altă persoană, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal (...). În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare”, se arată în comunicatul PICCJ. 

De altfel, dimineaţă, procurorul general anunţa că toate informaţiile legate sau furnizate de Sebastian Ghiţă sunt verificate, pentru a vedea dacă este cazul deschiderii unei anchete.

Fostul președinte Traian Băsescu a precizat că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din „discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate „ceea ce este de natură a crea unele confuzii”. 

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care de la dispariţia sa în urmă cu aproape după săptămâni a avut patru apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu „felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

„Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul «Ghiţă face dreptate». Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări: 1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016; 2. Recunosc înregistrările ca fiind reale; 3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri