Dosarul Giga Tv | Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, în instanță 

Data publicării:
laura georgescu

ACTUALIZARE: Primul termen de judecată în dosarul Giga Tv a fost amânat. Avocaţii fostului primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Ştefan nu s-au prezentat, vineri, la Tribunalul București și Viorel Hrebenciuc a cerut mai mult timp ca să își angajeze un avocat, relatează News.ro.

Judecătoarea Georgiana Iorguţă de la Tribunalul Bucureşti a decis amendarea celor doi apărători ai lui Ştefan cu câte 1.000 de lei.  

Ea a acordat un nou termen de judecată pentru data de 9 septembrie şi le-a pus în vedere inculpaţilor că este singurul termen acordat pentru a-şi angaja avocaţi.


Ședința de astăzi este un foarte importantă, deoarece inculpații pot cere să fie judecați prin proceduă simplificată. Acest lucru înseamnă că vor recunoaște toate acuzațiile și vor cere judecătorului să dea o sentință rapidă.

Dacă nu vor face acest lucrează, urmează noi termene în care atât procurorii cât și inculpații vor reveni în sala de judecată.

Procurorii spun că în septembrie 2013, Laura Georgescu i-a convocat pe membri CNA și le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care și-a întrerupt emisiea timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenței acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheprghe Ștefan să își folosească influența, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs. Acest lucru s-a și întâmplat, și CNA a decis păstrarea licenței televiziunii.

De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit și i-a convins și pe angajații CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.  

Acuzațiile procurorilor 

În acest dosar, Laura Georgescu este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale).

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Citiți și:
DNA a extins urmărirea penală pe numele şefei CNA
Laura Georgescu și Viorel Hrebenciuc, trimiși în judecată în dosarul televiziunii lui Gheorghe Ștefan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri