Severin, la ultimul termen: Îi pot ierta pe "călăii în robe"

Data actualizării: Data publicării:
161114_ADRIAN_SEVERIN_ICCJ_01_INQUAM_Octav_Ganea_

Procesul în care fostul europarlamentar Adrian Severin este judecat pentru trafic de influenţă a ajuns la final. Ultimul termen din dosarul care a fost trimis în judecată acum trei ani are loc astăzi. 

Fostul parlamentar va afla decizia definitivă, după ce în primă instanţă a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu executare. Procurorii care au instrumentat dosarul au cerut judecătorului o pedeapsă majorată. 

Fostul europarlamentar a ajuns la sediul ICCJ, luni dimineață, în jurul orei 10.00. El a postat înainte de începerea judecării dosarului său, un mesaj video pe Facebook în care a spus că peste puţine zile va încheia 25 de ani de luptă, în care a intrat singur, „fără a face parte din vreo grupare, reţea, conspiraţie sau clan oligarhic”, şi tot aşa o va încheia. Fostul europarlamentar a mai afirmat că nu îi este frică de cruce şi că le poate acorda iertare „călăilor în robă”.

Adrian Severin este acuzat că a luat bani de la ziariști sub acoperire de la „Sunday Times” pentru a depune mai multe amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. 

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2013.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri