Dosarul Microsoft. Eugen Bejinariu rămâne cu imunitate parlamentară

Data actualizării: Data publicării:
eugen bejinariu

Cazul Eugen Bejinariu a intrat, marți, pentru a treia oară, la vot în plenul Camerei Deputaţilor. DNA a cerut, încă din noiembrie anul trecut, aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului PSD.

ACTUALIZARE 13:00 Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu. Votul a fost covârșitor în favoarea deputatului, fost secretar general al Guvernului Năstase: 183 de deputați au votat împotriva începerii urmăririi penale, 88 au fost pentru și doi s-au abținut.

Resping categoric acuzaţia că aş fi comis un abuz în serviciu. Nicăieri în dosar nu e nici măcar un indiciu că am încălcat vreo lege sau un act normativ, nu există niciun indiciu că aş fi făcut, în mod ilegal, vreun demers în numele Guvernului României cu ştiinţă, cu rea-credinţă sau interes subiectiv. Contractul între Guvernul României şi Microsoft Irlanda a fost semnat în baza mandatului imperativ al unei Hotărâri de Guvern, care mă obliga să semnez contractul aşa cum fusese el negociat de cei în drept, aşa cum a fost aprobat în şedinţa de Guvern. Niciodată nu m-am gândit că acţiunile mele profesionale, corecte, ar putea fi interpretate ca activităţi ce depăşesc cadrul legal”, a declarat în plen, înainte de vot, deputatul Eugen Bejinariu.

Discursul se pare că i-a convins pe colegii parlamentari, iar Eugen Bejinariu scapă, pentru a treia oară, de ancheta procurorilor anticorupție.

Parlamentarul este cercetat, într-un dosar legat de scandalul Microsoft pentru fapte care ar fi fost comise în perioda în care a fost secretar general al Guvernului Năstase.

Luarea unei decizii a fost amânată, de două ori, din cauza lipsei cvorumului. Săptămâna trecută, Comisia juridică a dat aviz negativ solicitării procurorilor. Cererea DNA a fost luată din nou în discuţie după ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Parlamentului să dea un răspuns în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri