Două anchete în desfăşurare la grădiniţă în cazul educatoarei violente

Data actualizării: Data publicării:
gradinita

Două anchete în acelaşi timp la grădiniţa din Bucureşti, unde un copil ar fi fost bruscat, ameninţat, intimidat de o educatoare. Pe de o parte e ancheta inspectoratului şcolar care a trimis acolo o comisie. Inspectorii au discutat cu familia copilului şi cu dascălul reclamat. Cea de a doua anchetă va fi facută de poliţie, căci părinţii au depus şi o plângere.

-Mâinile la spate! Pune mâinile la spate, răule ce eşti, că-ţi dau o lingură din-asta în cap de visezi cai verzi pe pereţi! Mâinile la spate! Doamne păzeşte!”

-Dă sacul ăla portocaliu! Dă-l încoa'! Aşa. Dă să punem asta. Să nu te mai p... în pat, că te strâng de gât!”

Limbajul agresiv pe care educatoarea l-a folosit cu un copil de trei ani a ajuns şi la urechile inspectorilor şcolari. Iar în această dimineaţă, o comisie de anchetă a mers la grădiniţă.

„- Sunt multe cazuri din acestea, în şcoala românească?

- Mă abţin de la comentarii.

- Veţi continua ancheta şi mâine, şi poimâine?

- Cât este nevoie.”

Dincolo de uşile păzite, comisia Inspectoratului Şcolar al Capitalei a discutat, pentru început, atât cu educatoarea, cât şi cu părinţii.

Andrei Szasz, tatăl copilului abuzat: „Comisia ne-a spus că au venit să cerceteze şi ne vor chema din nou mâine. Am dorit să le dau mai multe întrebări care cer un răspuns şi n-au dorit să primească această listă. Ne-au spus că vom discuta mâine asupra lor.”

Oamenii sunt decişi să îşi caute dreptatea şi în justiţie.

Julieta Szasz, mama copilului abuzat: „Vom face tot ce ne stă în putere, vom face tot ce putem noi ca ea şi cele care au participat la agresiunea verbală, să plătească.”

O parte dintre părinţii celorlalţi copii înscrişi la grădiniţa din cadrul Şcolii Generale Numărul 41 au reacţionat la scandal.

Părinte: “Nu mi-aş dori niciun părinte să treacă prin aşa ceva. Pentru că acel copil rămâne cu o traumă, într-adevăr.”

Părinte: „Nu mi se pare normal. Eu am trei acasă. Şi eu mai ţip la ei. Dar aşa, nu mi se pare normal. Că îi aducem aici să prindă o educaţie, să fie şi ei...”

Părinte: „Copilul meu nu a fost traumatizat în niciun fel. Pentru că nu a fost traumatizat. Înregistrările, nu ştiu ce să spun. Dar nu...

- Recunoaşteţi vocea doamnei educatoare?

- În mare parte, da.”

În afara inspectorilor şcolari, educatoarea trebuie să dea explicaţii şi în faţa poliţiştilor secţiei 7. Pe numele ei şi-al colegelor sale care au asistat la agresiunea verbală a copilului de trei ani, familia a depus plângere penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri