Elena Udrea, aviz pozitiv de la Comisie pentru urmărire penală

Data actualizării: Data publicării:
udrea2

Deputaţii din Comisia juridică au avizat, luni, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Udrea în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

„Este un dosar care se referă la finanțarea unor acțiuni de publicitate în campania din 2009, nici măcar pentru alegerile prezidențiale, ci pentru referendumul privind 300 de parlamentari. Plățile, sau această mită care a fost luată de unii la instigarea mea, după cum spun procurorii, sunt de fapt niște plăți făcute de două companii către niște firme de publicitate, către o agenție de știri și către un trust de presă. Este vorba de două plăți totalizând vreo 200.000 de euro. De obicei, avizul de urmărire penală se dă. Procurorii puteau să ceară de acum câteva săptămâni urmărirea penală, dar au ales să o facă acum. Pentru mine e limpede de ce. Acest dosar este unul de campanie electorală”, a declarat Elena Udrea după decizia Comisiei de a aviza pozitiv cererea DNA.

Avizul a fost acordat cu 14 voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea marţi votul final în cazul Elenei Udrea.

Săptămâna trecută, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care este cercetată deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri