Flori Dinu și soția lui Dan Condrea, puse sub acuzare. Urmărire penală și împotriva companiei Hexi Pharma și a două offshore-uri

Data publicării:
dna flori - inq octav crop

©FOTO: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

ACTUALIZARE 14.22. Procurorii DNA au pus-o sub urmărire penală și pe soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc. De asemenea, fratele ei, Radu Ochinciuc, a fost pus sub acuzare. Cei doi sunt suspectați de spălare de bani.

Miron Panaitescu este urmărit penal pentru spălare de bani.

Flori Dinu este urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală și nu complicitate la delapidare, cum anunțase avocatul său.

De asemenea, sub acuzare au fost puse Hexi Pharma și două offshore-uri pentru spălare de bani și evaziune fiscală, respectiv complictate la aceste infracțiuni.

Procurorii au pus sechestru pe 23 de imobile situate în municipiul București și județul Ilfov și 32 de autoturisme.



ACTUALIZARE 13.35. Flori Dinu a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare, conform avocatului său.



ACTUALIZARE 13.25. Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, a plecat de la DNA. Ea a fost audiată de procurorii anticorupție timp de aproape cinci ore.


ACTUALIZARE 09.50. Soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, a ajuns la DNA. Este însoțită de unul dintre frații săi, Radu Ochinciuc, chemat și el la audieri. Uliana Ochinciuc este acționar minoritar în cadrul Hexi Pharma.

De asemenea, Miron Panaitescu, fost director Hexi Pharma, este audiat de procurori. El a fost adus din arest, fiind condamnat la 11 ani de închisoare pentru delapidare. În faţa procurorilor este de aproape o oră şi Flori Dinu, actuala directoare a companiei.

Este o anchetă în care urmărirea penală a fost începută relativ recent la nivelul DNA, cu privire la fapte de corupție și la posibilitatea unor circuite financiare frauduloase menite pentru spălarea banilor.

Fostul director al companiei este cel care se ocupa de atragerea de fonduri europene pentru proiecte ale companiei.

Miron Panaitescu a fost condamnat pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă. Jumătate din bani n-au fost găsiți niciodată, potrivit tolo.ro. S-a întâmplat în 29 și 30 iunie 1999, când, împreună cu alte două persoane, Miron Panaitescu „a folosit sistemul informatic al tranzacțiilor de valori”. 

Citiți și: Portret. Fostul director al Hexi Pharma, „creierul” furtului de 100 de miliarde de lei vechi de pe bursă

Miron Panaitescu a fost condamnat definitiv în 2003 și eliberat condiționat în 2007. În urma unui accident soldat cu moartea unei persoane, este condamnat din nou, pentru ucidere din culpă, pedeapsă contopită cu timpul rămas neexecutat din prima sentință. A intrat din nou în închisoare în decembrie 2015.

Pe rețeaua de socializare LinkedIn, Miron Panaitescu figurează ca director al S.C. HEXI MED S.R.L, începând din octombrie 2010.

©FOTO: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA


Flori Dinu este cercetată de Parchetul General pentru înșelăciune - 128 de capete de acuzare, și participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Existau însă indicii de mai mult timp indicii că la nivelul DNA se fac cercetări pentru corupție ce ar viza în mod special acordarea contractelor de către spitale. Se pare că și firma Hexi Pharma este și ea implicată într-un fel sau altul, așa că directoarea Hexi Pharma a fost citată la DNA, unde a venit joi dimineață însoțită de avocat.

În ultima perioadă au apărut în presă informații publicate de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor și tolo.ro, care citau medici sub acoperirea anonimatului potrivit cărora Flori Dinu ar fi dat mită unor responsabili din unități sanitare pentru ca produsele Hexi Pharma să fie achiziționate de respectivele instituții.

Cel mai probabil, și aceste aspecte sunt verificate de procurorii de la DNA. Printre atribuțiile lui Flori Dinu în cadrul Hexi Pharma, ca director, se număra și coordonarea departamentului de vânzări. Practic, ea era cea care îi coordona pe agenții de vânzări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri