Fost ministru PDL, audiat la DNA

Data actualizării: Data publicării:
170220_DNA_LUCIAN_BODE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Fostul secretar general PDL Lucian Bode a fost audiat ca martor la DNA. Bode, care a fost şi ministru al Economiei, a dat explicații într-un dosar privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale a PDL. Este vorba despre un dosar disjuns din celebrul caz Gala Bute.

170220_DNA_LUCIAN_BODE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
LUCIAN BODE / FOTO: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Lucian Bode a declarat că nu a fost implicat direct în mecanismele de finanțare a campaniei PDL de la alegerile locale din 2012.

Săptămâna trcută, procurorii l-au audiat și pe Theodor Paleologu ca martor în dosarul în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, sunt suspectate că ar fi orchestrat finanţarea ilegală a Partidului Democrat Liberal. Theodor Paleologu a stat o oră în biroul procurorului de caz.

„E vorba de dosarul dnei Udrea, dar concret nu știu precis cine a finanțat. În mod normal e organizația sectorului 1, dar PSD în București era organizat în filiale de sector plus organizația pe capitală. Se investighează cultura finanțăarilor ilegale”, a spus el.

Am fost decepţionat că nu am putut oferi informaţii relevante. În schimb, sunt alte dosare în care abia aştept să fiu martor, a adăugat fostul ministru.

Întrebat dacă au fost finanțări „dubioase” în campania electorală, Paleologu a răspuns: „Habar nu am. Bănuiesc că da. Gândiţi-vă puţin, e la mintea cocoşului, ţineţi minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume. Nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci e la mintea cocoşului că ceva nu e în regulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri