Fosta soție și fiul lui Dan Adamescu se ceartă pe averea omului de afaceri

Data actualizării: Data publicării:
160509_dan_adamescu_ICCJ 06_INQ_Octav_Ganea

Moartea unuia dintre cei mai bogaţi români a lăsat în urmă dosare penale cu miză financiară uriaşă şi, totodată, un imens scandal între rude. La nici două luni de la moartea lui Dan Adamescu, fiul acestuia se războieşte în instanţe cu mama sa vitregă. Procesele, însoţite de plângeri penale şi telefoane la 112, pentru a cere intervenţia poliţiei, au pornit de la dispute pe averea rămasă. Asta în condiţiile în care mare parte din bunurile lui Dan Adamescu sau ale firmelor sale sunt sub sechestru, în dosarul penal legat de devalizarea companiei Astra Asigurări.

Dan Adamescu s-a stins din viaţă în ianuarie, într-o clinică privată, unde era internat sub pază. Executa, din primăvara lui 2016, o pedeapsă cu închisoarea pentru dare de mită. Sentinţa a venit după o anchetă începută în 2014. La un an de la sentință, soția sa, Carmen, a cerut în instanţă desfacerea căsătoriei şi o parte din avere.

În plin proces de divorţ, cu miza estimată la peste 800 de milioane de euro, procurorii au deschis încă un dosar pe numele omului de afaceri. I-au pus toată averea sub sechestru. Au cerut, în primăvara lui 2016, şi arestarea în lipsă a fiului său.

Nu doar bunurile personale ale omului de afaceri au fost blocate, ci şi cele ale firmelor sale. Aşa că Hotelul Intercontinental, Magazinul Unirea şi vila din Primăverii în care au locuit soţii Adamescu sunt sub sechestru.

„Acest imobil este dobândit de societate în anul 2003, în februarie 2003, înainte ca soţii Adamescu să se căsătorească. Tablouri, mobilier, covoare, sunt toate proprietatea societăţii”, a explicat Carmen Frunză, avocatul lui Alexander Adamescu.

Fostul cămin conjugal este nelocuit de aproape un an, de la încarcerarea omului de afaceri. Iar tablourile, obiectele de artă şi mobilierul de lux au devenit un nou subiect de dispute, procese şi plângeri penale. Reprezentanţii lui Alexander Adamescu spun că bunurile oricum nu pot fi vândute, fiind sub sechestru.

„Măsura mutării acestor bunuri este generată de faptul că acest imobil trebuie reparat sau modificat”, a spus avocata lui Alexandru Adamescu.

Pe de altă parte, Carmen Adamescu a încercat, mai multe zile la rând, să împiedice mutarea.

„Ne-am opus acestei solicitări de a muta obiectele, considerând că se materializează o infracţiune de furt”, a spus Cătălin Gălan, avocatul lui Carmen Adamescu.

Avocatul soţiei lui Dan Adamescu a anunţat că va depune plângere, având în vedere că angajaţii lui Alexander Adamescu au luat din casă mai mai multe obiecte de artă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri