Iași. Percheziţii DNA la Direcția de Drumuri

Data actualizării: Data publicării:
PERCHEZITII 22

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi la Direcţia Judeţeană de Drumuri, preşedintele CJ, Maricel Popa, spunând că anchetatorii verifică contractele de atribuire a lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri.

Preşedintele CJ Iaşi spune că ancheta DNA a pornit în urma unui audit făcut de Consiliul Judeţean, iar neregulile ar fi legate de contractul vizând lucrările la un drum din judeţ, contract încheiat de vechea administraţie.

„Acum şase luni m-am deplasat la lucrările care se fac pe drumurile judeţene şi la două lucrări erau deficienţe, asfalt diminuat 2 centimetri de asfalt. Am trimis Corpul de Audit, am făcut sesizări. Corpul de Audit a trimis dosarul la instituţiile statului, la Parchet şi la DNA. Contractele au fost preluate din 2015, noi am preluat contractele. Era deficiența cu asfaltul care se punea pe bălegar, dacă vă aduceţi aminte”, a declarat Maricel Popa, președintele CJ Iași.

Procurorii spun că dacă vor considera necesar, vor duce persoane la audieri. Maricel Popa vorbește de un prejudiciu de două milioane de lei. Rămâne de văzut dacă  procurorii DNA vor confirma această informație.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2017.

În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, sunt primele informații oferite de DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri