IGPR: Poliţiştii nu au greşit în cazul Sebastian Ghiţă

Data publicării:
sebastian ghita digi

Poliţiştii care l-au pierdut din vedere pe Sebastian Ghiţă în tipul filajului nu sunt vinovaţi şi nu au încălcat regulile interne, arată ancheta cerută de Ministrul de Interne.

Potrivit Poliţiei Române, urmare a solicitării ministrului Afacerilor Interne, din 22 decembrie, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost făcută o anchetă internă privind activităţile desfăşurate în cazul lui Sebastian Ghiţă, anchetă, al cărei rezultat a fost prezentat procurorului.

Ancheta internă a vizat modul în care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea în executare a mandatului de aducere şi efectuarea activităţilor dispuse prin ordonanţa emisă de unitatea de parchet competentă, desfăşurate de poliţişti de la Poliţia Judeţeană Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale.

În urma anchetei s-a stabilit că poliţiştii de la Poliţia Judeţeană Prahova „au executat activităţi de aducere la îndeplinire a citaţiei procedurale, a mandatului de aducere, precum şi de executare a măsurilor  controlului judiciar”, în timp ce poliţiştii de la Direcţia Operaţiuni Speciale au desfăşurat activităţile dispuse de procuror, prin ordonanţă.

„Acestea au avut drept scop completarea materialului probator, fără limitarea libertăţii de mişcare a inculpatului Ghiţă Sebastian”, precizează Poliţia Română, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, nu au fost constatate încălcări ale normelor procedurale, iar în ceea ce priveşte cooperarea interinstituţională s-au dispus măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia.

Poliţia Română mai precizează că în prezent continuă cercetările pentru punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele lui Sebastian Ghiţă, „cadrul procedural limitând activităţile, comparativ cu măsurile dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane”.

Totodată, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a intensificat verificările la punctele de trecere a frontierei, având în vedere menţinerea interdicţiei de a părăsi teritoriul României în cazul lui Ghiţă, iar până în prezent nu au rezultat date care să confirme ieşirea din ţară a acestuia, adaugă sursa citată.

Fostul deputat este căutat de miercuri, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri