INTERCEPTĂRI | Remus Truică ar fi negociat funcții onorifice în Guvern pentru Paul al României 

Data publicării:
lia paul al romaniei fb

Remus Truică şi Paul al României s-au revăzut astăzi, pe holurile Curţii Supreme. DNA a cerut din nou arestarea omului de afaceri, după ce ancheta în dosarul retrocedărilor a fost extinsă. Remus Truică și Paul al României sunt cercetaţi acum şi pentru cele aproape 50 de hectare din Pădurea Băneasa obţinute ilegal în 2007. Noi interceptări au fost depuse la dosar pentru a susţine acuzaţiile.

Funcţii negociate pentru Paul al României

Remus Truică: Noi l-am întrebat pe prietenul său, pe cel mai tânăr, să ne ajute oferind clientului nostru o poziție oficială care să reprezinte România în Diasporă, pentru românii de afară. Și el ne-a spus: Da, este ok. Este o idee bună.

Domn: Ok…

Remus Truică: Noi negociem acum procentaj pentru câteva lucruri mari de la el. Dacă-i oferim această funcție, avem un instrument cu care să negociem.

Domn: Am înțeles, am înțeles. Am înțeles perfect.

Funcţia negociată pentru Paul al României era menită să îl convingă pe acesta să cedeze până la 80% din tot ce obţinea în procedurile de retrocedare lui Remus Truică şi oamenilor de afaceri israelieni implicaţi.

Remus Truică nu a vrut să spună ce funcție onorifică urma să îi dea lui Paul al României.

De asemenea, nici Paul al României nu a vrut să spună ce funcție i-a fost oferită.

Reporter: Ştiţi cumva ce funcţie ar fi trebuit să vă dea în Guvern la vremea respectivă domnul Truică?

Paul al României: Nu am făcut politică în perioada asta

Reporter: Vi s-a propus să fiţi ministru pentru românii din Diaspora?

Paul al României: Nici... vă rog!

Rolul lui Remus Truică şi al israelienilor era să îşi folosească influenţa şi resursele financiare pentru a obţine aprobările necesare retrocedărilor. În ciuda faptului că Paul al României, spun procurorii, nu avea drept de moştenire asupra Fermei Băneasa şi nici asupra Pădurii Snagov.

„Remus Truică i l-a prezentat prinţului pe Tal Silberstein, care venise din Israel. Tal Silberstein a spus că este consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu în probleme de PR și cu Roșia Montană și că este reprezentantul din România a lui Benny Steinmetz. Tal Silberstein se lăuda cu relația sa bună cu toți oamenii politici, cu Tăriceanu, cu Adrian Năstase și inclusiv cu Traian Băsescu și Victor Ponta”, se arată în referatul de arestare.

De altfel, magistraţii anticorupţie braşoveni vor discuta, săptămâna viitoare, cererea procurorilor de arestare, în lipsă, a tuturor celor patru oameni de afaceri israelieni. În urma extinderii anchetei, prejudiciul din dosarul retrocedărilor a depăşit 145 de milioane de euro.

Citiți și:
DNA cere arestarea unuia dintre cei mai bogați oameni din lume
Cine sunt miliardarii israelieni din dosarul retrocedărilor
Noi acuzaţii în dosarul lui Paul al României: prejudiciu de peste 9 milioane de euro. DNA cere arestarea preventivă pentru Remus Truică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri