Klaus Iohannis, despre adoptarea OUG peste noapte: O bătaie de joc

Data actualizării: Data publicării:
original_declaratie_de_presa_31_ian_2017_2

Este inadmisibil, inacceptabil, o bătaie de joc”, a spus, miercuri dimineață, președintele Klaus Iohannis, înainte de ședința spcială de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde urmează să fie avizată consultativ OUG privind modificarea Codului penal.

Este inadmisibil, inacceptabil, un scandal, o bătaie de joc. Cum vreți! Nu se poate ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o ordonanță de urgență într-un domeniu atât de sensibil, cum este Codul penal și codul de procedură penală. Această chestiune nu este tolerabilă și pntru a vedea cum vede sistemul de justiție această chestiune, am venit astăzi la CSM”, a declarat prșeeșeidntele Klaus Iohannis, anunțând că va face precizări cu privire la măsurile adoptate după ședința CSM.

Pe ordinea de zi a plenului CSM se află un singur punct: solicitarea Ministerului Justiţiei, de avizare, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri