Kovesi: Dosarul Gigină, întârziat de CCR

Data actualizării: Data publicării:
ACCIDENT GIGINA

Decizia Curţii Constituţionale în privinţa abuzului în serviciu a întârziat cu câteva luni ancheta în dosarul morţii agentului Bogdan Gigină. Un alt motiv pentru care procurorul de caz nu a dat încă o soluţie este durata expertizelor necesare în anchetă. Declaraţia a fost făcută de Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu realizat de Inițiativa România.

În dosarul în care este anchetată moartea agentului Bogdan Gigină sunt cercetaţi fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, fostul procuror general al României, Tiberiu Niţu şi reprezentanţii unei firme de gaze, acuzaţi că nu au semnalizat corespunzător groapa în care a căzut motociclistul Brigăzii Rutiere.

În cursul anului trecut a apărut o decizie a CCR care se referă la modul în care este reglementat abuzul în serviciu. Această decizie a determinat şi o reorientare a modului în care noi trebuie să facem ancheta”, a spus șefa DNA într-un interviu realizat în cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, realizat de Inițiativa România, în parteneriat cu revista Vice România, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate și Ambasada Canadei.

„Or, la momentul în care s-au formulat acuzaţiile, ele se refereau la un regulament privind circulaţia pe drumurile publice, acesta este motivul pentru care ancheta a trebuit să vizeze şi alte aspecte, suntem în curs de finalizare, nu pot să spun decizia, pentru că va fi luată de procurorul de caz, dar cu siguranţă până la finalul acestui an, dosarul va fi soluţionat”, a precizat Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri