L. Avram: Guvernul, în mod premeditat, a făcut OUG 14 cu defecțiuni

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram bun

Jurnalistul Liviu Avram a declarat că Guvernul Grindeanu a introdus în mod premeditat în Ordonanța 14 de abrogarea a celebrei OUG 13 un articol neconstituțional pentru pentru a fi respinsă de Parlament și astfel OUG 13 să intre în vigoare. 

Câtă vreme CCR a refuzat să judece excepția ridicată de Avocatul Poporului, în mod categoric OUG 13 încă are capacitatea de a produce efecte în cazul în care Parlamentul respinge ordonanța 14, care abrogă ordonanța 13. În opinia mea, Curtea putea să dea o soluție astăzi, cred că s-au temut să dea o decizie într-o chestiune cu o atât de puternică încărcătură politică.  Guvernul nu a jucat sincer și onest atunci când a emis ordonanța 14, pentru că a reintrodus niște articole neconstituționale cu bună-știință tocmai pentru a o vulnerabiliza și a oferi Parlamentului prilejul să o respingă. Guvernul, în mod premeditat, a introdus în ordonanța 14 defecțiuni ca să ofere apoi Parlamentului posibilitatea de a o respinge”, a spus jurnalistul Liviu Avram.

Curtea Constituțională a respins sesizarea ridicată de Avocatul Poporului cu privire la OUG 13 de modificarea Codurilor Penale, pe motiv că Ordonanța a fost deja abrogată. 

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că, față de alte situații, magistrații nu au analizat și fondul actului normativ, pentru că OUG 13 nu ar fi produs efecte juridice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri