L. Dragnea: Am auzit zvonuri că multinaţionalele au finanţat protestele

Data actualizării: Data publicării:
161227_PARLAMENT_DRAGNEA_03_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Ocvtav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că aşteaptă mai multe informaţii de la şeful Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe tema implicării multinaţionalelor în protestele din ultimele 20 de zile. El spune că ar fi informaţii conform cărora unele companii şi-ar fi stimulat financiar angajaţii ca să participe la demonstraţii. Şi vorbeşte despre "forţe interne" şi "forţe externe" care ar fi implicate în organizarea manifestărilor civice. Este convins că preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre cei care se află la originea protestelor despre care afirmă, în continuare, că su scopuri politice.

„Cred că sunt puțini oameni în România care pot spune că au înțeles tot (în legătură cu protestele de stradă - n.r.). A fost mult prea complicat, au fost mult prea multe forțe interne și externe implicate, foarte mult profesionalism, putem spune că am înțeles o parte din tot ceea ce s-a întâmplat. Sunt în continuare analiști interni și externi care tot explică acele evenimente. Încet-încet, când tensiunea a început să scadă, iese la iveală adevărul și acum a început o discuție serioasă în Parlament și în presă și în medii de specialitate despre rezultatul sau efectele abrogării Ordonanței 13. (...) A fost abrogată Ordonanța 13, s-a văzut că de fapt a fost un pretext, pentru că, după ce a fost abrogată, demisia Guvernului se cere în continuare, după alegerile care au fost câștigate în mod democratic cu foarte puțin timp în urmă. Am văzut foarte mulți oameni supărați, și mă refer la oameni chiar și străini, sigur că mie personal mi s-a părut destul de ciudat cum un șef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale și chiar și naționale au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la aceste manifestații”, a afirmat Liviu Dragnea la România TV.

Liderul PSD a spus că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei de control al SRI, senatorul Adrian Ţuţuianu, pe acest subiect: „Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie.” Adrian Ţuţuianu a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România. „Pe cât de mare a fost victoria în alegeri a PSD, pe atât de mare a fost frustrarea celor care au pierdut alegerile și, de fapt, aici se află originea acestei stări de lucruri. Dacă nu era Ordonanța 13, apărea altceva, din moment ce președintele Iohannis a spus că este hotărât să înceapă un război total cu PSD”, crede liderul PSD.

În aceeaşi emisiune de televiziune, Liviu Dragnea a afirmat că demersul Guvernului – atunci când a adoptat OUG 13 – a fost unul corect, impus de un vid legislativ.

Citiţi şi:

A. Ţuţuianu: Am trei oameni care spun că au fost obligaţi de firmă să meargă la proteste

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri