Liviu Dragnea: Eu fac apel la calm. Să nu se escaladeze conflictul în stradă

Data publicării:
liviu dragnea fb

Preşedintele PSD spune clar: Guvernul nu are motive să demisioneze, mai ales acum, când a devenit clar că masivele proteste din ultima lună sunt, spune acesta, o mişcare politică. Liviu Dragnea susţine că în spatele protestatarilor ar sta preşedintele Klaus Iohannis, a cărui ţintă este PSD şi care îşi doreşte toată puterea în România. De asemenea, el lansează un avertisment. Spune că protestul pro-guvernamental de la Cotroceni s-ar putea transforma într-un „bulgăre de zăpadă”, care să crească rapid” şi asigură că nu doreşte să se escaladeze „acest conflict în stradă”.

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: După ce Ordonanţa a fost abrogată şi protestele continuă înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic.

Reporter: ce veţi face dacă protestele continuă?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Eu în continuare fac apel la calm. Ceea ce mi-era teamă s-a întâmplat. Şi anume aseară un grup de oameni nemulţumiţi s-au strâns la Palatul Cotroceni şi teama mea este că acolo va fi un bulgăre de zăpadă. Am spus mereu, am spus-o şi astăzi, că nu vreau să... Sau vreau să facem tot ce o posibil să nu se escaladeze acest conflict în stradă.

Reporter: Aseară, la Cotroceni au fost puţin peste 2.000 de oameni. În schimb am avut 250.000 de oameni în faţa Guvernului care cereau demisia...

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Câţi aţi avut aseară?

Reporteri: 250.000 au fost, aseară.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Mă rog. O să vedem ce se întâmplă în zilele următoare. Guvernul nu are de ce să demisioneze. Guvernul a fost ales...

Reporter: Dar domnul Iordache?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: A stabilit primul-ministru cu domnul ministru Iordache că după ce pică moţiunea de cenzură amândoi vor avea o discuţie şi premierul va lua o decizie.

Reporter: Dădeaţi de înţeles că ar fi oameni în PSD care ar asculta de preşedintele Klasu Iohannis.

Sunt în PSD infiltraţi, aveţi nume?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Nu o să spun nume astăzi. Dar şi la grup au fost colegi care au ridicat această problemă, şi în plen şi în particular. Nu vreau să deschidem acest subiect în aceste zile, dar îl vom aborda şi îl vom limpezi foarte curând.

Reporter: Aveţi în vedere excluderi din partid?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Nu. Vreau în primul rând ca aceste discuţii să fie discuţii lămuritoare. PSD nu poate decât să facă apel la calm. Şi îi asigurăm în continuare pe cei care nu au ieşit în stradă dar care ne transmit pe toate căile să le apărăm votul din 11 decembrie. Pentru că în afară de protestatarii care au ieşit în Piaţa Victoriei, cărora noi le respectăm dreptul la opinie, mai sunt şi ceilalţi români, sigur, poate nu sunt românii domnului preşedinte, dar care strigă şi spun că votul lor trebuie apărat. Şi acest guvern trebuie să meargă în continuare. Aici suntem. Ţinta a fost şi române PSD, imediat după alegerile prezidenţiale din 2014. A rămas şi rămâne în continuare PSD, asta este de fapt ţinta esenţială a preşedintelui Ioahnnis. Care se pare că vrea toată puterea în România. Aceste acţiuni împotriva mea şi împotriva partidului ai fost nu numai în aceste zile, au fost începând cu anul 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri