Dezbaterea Legii grațierii, amânată la cererea ministrului Justiției

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader govro

Dezbaterile pe Legea graţierii au fost din nou amânate. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, este cel care a cerut ca dezbaterile să fie amânate, astfel că proiectul legii graţierii va fi discutat din nou de senatorii jurişti peste trei săptămâni.

 

ACTUALIZARE. Dezbaterea Legii grațierii a fost amânată în Parlament. Senatorii vor relua discuția peste trei săptămâni.


 

„Eu consider că ar fi utilă şi necesară o amânare a dezbaterii. Să venim din urmă cu celelalte măsuri complemetare care să rezolva problema penitenciarelor. Nu numai grațierea. Nu numai iertarea”, a spus ministrul.

Tudorel Toader a mai spus că proiectul privind grațierea nu este „soluția-miracol care să rezolve problemele din penitenciare”, ci ar fi doar o soluție parțială pentru problema supraaglomerării.

Istoria acestui poiect de lege o știm cu toții din perspective diferite. A născut opinii și opinii. Probabil va genera luări de poziții diferite. Faptul că se schimbă un ministru ar trebui să nu fie de natură să schimbe coordonatele politicii penale”, a mai spus ministrul.

El a adăugat că acest proiect nu are studiu de impact, așa că nu există o evidență clară a celor care vor părăsi penitenciarele, în condițiile în care proiectul a suferit numeroase modificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri