Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, prezentată în Parlament

Data publicării:
parlament

Opoziţia a prezentat luni în plenul Parlamentului prima moţiune de cenzură care vizează Cabinetul Sorin Grindeanu. Nici protestele de stradă şi nici demersul PNL şi USR nu îi sperie pe cei de la Putere. Guvernul nu are niciun motiv să plece, o spune răspicat liderul PSD, Liviu Dragnea, relatează Digi24.

„Sa înțeleagă toată lumea că guvernul a fost ales legitim și că trebuie să guverneze în continuare. Crește nervozitatea în rândul membrilor. După ce OUG a fost abrogată și protestele continuă înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic”, afirmă Liviu Dragnea.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu crede că măsurile din ordonanţă trebuie adoptate prin proiect de lege după consultarea celor implicaţi.

„În calitate de președinte al Senatului voi invita presedintele Magistraturii, procurorul general, asociațiile profesionale ale magistraţilor. E necesar făcută nu numai corecția articolelor semnalate de Curtea Constituţională”, spune Călin Popescu Tăriceanu - preşedintele ALDE

Opoziţia cere ca toţi cei vinovaţi de promovarea ordonanţei care a declanşat proteste de amploare trebuie să plece din funcţii.

„Acest guvern a greşit și a greşit în mod capital. Firesc ar fi fost ca în secunda doi să își dea demisia. Firesc ar fi fost ca și Grindenau, și Iordache , Dragnea să își fi dat demisia ptr ca au lovit in poporul roman”, spune Raluca Turcan.

E clar ca guvernul se confruntă cu lipsă de credibilitate majoră. Până în momentul de față, nimeni nu și-a asumat greșeala promovării acestor ordonanțe nocturne”, afirmă Silviu Dehelean, deputat USR.

Prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grideanu este susţinută de PNL, USR şi PMP şi va fi dezbătută şi votată miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri