Piața Victoriei, ziua 22 | Ce spun protestatarii despre votul pe OUG 13

Data actualizării: Data publicării:
170217_PROTEST_PIATA_VICTORIEI_04_INQUAM_Octav_Ganea

Este seara victoriei pentru sute de mii de români care au stat în stradă pentru revendicările lor. În această seară, oamenii şi-au anunţat din nou prezenţa în faţa guvernului, dar de data aceasta pentru a sărbători respingerea OUG 13 și adoptarea OUG 14 de către Parlament.

Sunt peste 300 de oameni în Piața Victoriei. Ei spun că răsuflă ușurați, dar nu se liniștesc. Ei spun că au obținut o primă victorie într-o lungă bătălie pentru democrație.

Oamenii cred că au reușit să schimbe ceva, dar nu renunță și că de mâine vor relua protestele prin care cer demisia Guvernului. Iată ce spun câțiva din oamenii prezenți în această seară în piață:

- Am câştigat o bătălie, dar nu războiul. Trebuie să fim vigilenţi în continuare

- Asta înseamnă că rămâneţi aici?

- Ar trebui să rămânem tot timpul aici. Democraţia nu cade din cer, trebuie să luptăm zi de zi pentru democraţie.

*

- V-aţi fi gândit că vocea celor de aici va conta în final?

- Nu mă aşteptam, dar altă cale nu aveam. Este ceva bun. Este un început.

*

Noi dacă nu am fi ieşit, astăzi am fi avut nişte ordonanţe acordate pentru ei. Am câştigat o bătălie. Războiul este lung, dar măcar o bătălie este câştigată.

*

Este o victorie de bun simţ. Nu ştiu dacă era necesar să se iasă atât în stradă pentru a obţine aşa ceva, era clar că asta trebuia să se întâmple. E o victorie, nu putem să zicem că nu e, dar mai este mult de muncă!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri