VIDEO. „Protest pe roți” la Palatul Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
170314_PROTEST_PARLAMENT_ROTI_08_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva zeci de şoferi, motociclişti şi biciclişti s-au învârtit astăzi în jurul Casei Poporului. Protestatarii aveau steaguri ticolore pe maşini şi au început să claxoneze.

ACTUALIZARE. Oamenii și-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de amendamentele votate ieri în Comisia Juridică din Senat. Sunt amendamentele care urmau să ducă la eliberarea condamnaţilor pentru corupţie.  Oamenii au protestat chiar dacă senatorii din Comisia juridică au decis, joi, să reia votul, iar rezultatul a fost complet diferit: azi, corupţia NU se mai graţiază.

Un "protest pe roţi" faţă de modificările la legea graţierii este anunţat pentru joi, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.

170314_PROTEST_PARLAMENT_ROTI_08_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conform anunţului, participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, "cu maşinile, motocicletele, bicicletele", urmând ca la ora 14.00 să plece într-un tur de 30 de minute în jurul clădirii.

"Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda I", anunţă organizatorii.

Românii au ieşit din nou în stradă să protesteze, miercuri seara. O mie de oameni au cerut, în faţa sediului Guvernului, ca parlamentarii să renunţe la amendamentele prin care ar urma să fie graţiate pedepsele celor condamnaţi pentru corupţie. Au fost proteste şi în alte oraşe din ţară, nu doar în Bucureşti. Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare după ce Comisia juridică a Senatului a aprobat mai multe propuneri de modificare a proiectului Legii graţierii.

Precedentele proteste din România au fost declanşate, pe 31 ianuarie, de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13, prin care erau modificate articole din Codul penal privind fapte de corupţie.

Citiți și: Presa internaţională scrie despre noile proteste din România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri