Protestele au continuat şi în diaspora

Data publicării:
cracovia protest

Despărţiţi de distanţă, uniţi de frica de corupţie, mii de români care trăiesc acum în străinătate au protestat din nou, în ţări de pe toate continentele: în Australia, Statele Unite, Canada, Irlanda, Anglia, Suedia, Cehia, Spania, Austria şi Franţa. Mulţi erau în stradă când a venit anunţul retragerii ordonanţei şi spun că nu renunţă la proteste decât când vor avea dovada.

Nu staţi în casă, dacă vă pasă! / Cine nu sare, nu vrea schimbare!”, s-a strigat la Madrid.

Aproape o mie de români au emonstrat în faţa Ambasadei României de la Madrid, revoltaţi de hotărârile Guvernului Grindeanu.

„Să-şi dea demisia. Acest guvern ne dă încredere zero, nu-i vrem, nu ne reprezintă. Să plece!”, cere o femeie.

„O nesimţire, oamenii care i-au votat, i-au votat pentru ce au promis, nu pentru ce au făcut pe ascuns”, spune un alt manifestant.

Oamenii au primit în stradă vestea că premierul a convocat o şedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei, dar mesajul lui Sorin Grindeanu nu i-a convins pe românii din Spania, hotărâţi să continue protestele.

„Vrem fapte, nu vorbe. Ne-am săturat!”, au spus ei.

Sunt român şi nu mă tem de hoţia din guvern! / Abrogaţi şi plecaţi!”, s-a strigat și la Barcelona.

Localnicii şi turiştii din Barcelona au aflat şi ei despre protestul românilor. La fel şi la Zaragoza.

Data viitoare, mergeți la votare!”, au îndemnat cei aproape 1.000 de români care au demonstat la Londra. Au strigat până au răguşit că nu vor modificarea Codului penal prin Ordonanţă de Urgenţă.

Nemulţumiţi de pasul înapoi făcut în lupta anticorupţie şi în semn de solidaritate cu protestele din ţară, românii din Austria au ieşit şi ei în stradă. La fel şi cei care trăiesc în Suedia. Au protestat la Stockholm şi Goteborg, unde zeci de oameni au înfruntat vremea rea ca să transmită un mesaj dur Guvernului de acasă: „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”

Românii din Cehia s-au făcut şi ei auziţi. Au organizat o manifestaţie la Praga: „Ţara se ridică, ordonanţa pică!”

Proteste au fost şi în Polonia, la Cracovia. Zeci de români s-au adunat în Piaţa Mare ca să ceară retragerea ordonanţei care dezincriminează abuzul în serviciu. Din solidaritate, li s-au alăturat şi câţiva polonezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri