#Ro-mânia de peste hotare

Data actualizării: Data publicării:
protest paris 2

2.000 de oameni la Londra, peste 1.500 la Bruxelles, sute adunaţi în Germania, Italia, Franţa, Spania, Olanda. Din îndepărtata Japonie şi până pe malul celălalt al Atlanticului în Statele Unite, românii din toate cele patru colţuri ale lumii au ieşit în stradă într-o zi de mobilizare cum nu s-a mai văzut în istoria recentă a ţării. Urmăriţi în înregistrarea video de mai jos imagini transmise pe adresa redacţiei de telespectatorii Digi24.

Abrogarea ordonanţei 13 nu a adus linişte nici printre românii din afara ţării. Au fost protestatari la Londra, Frankfurt, Munchen, Budapesta, Stuttgart, Berlin, Bruxelles, Paris, Amsterdam, Helsinki, Roma, Milano, Bordeaux, Aarhus, Arezzo, Leeds, Zaragoza, Ibiza, Chicago, Vancouver și Montreal. 

Nu doar că au ieşit din nou în stradă, ba chiar protestatarii au fost mai înverşunaţi, de data aceasta. Au cerut şi ei demisia Cabinetului Grindeanu. Oamenii speră într-o eventuală demisie şi şi-ar dori nou guvernanţi, care să lupte pentru România şi pentru interesele tuturor românilor.

Abrogarea controversatei ordonanţe nu mai este suficientă pentru românii din Spania. Guvernul lui Sorin Grindeanu nu mai este demn de încredere, spun ei, şi trebuie să-şi dea demisia.

„Suntem pentru un guvern nou, pentru oameni care să nu mai facă legile pentru interesul propriu.”

„Vrem schimbare, vrem schimbarea Guvernului. Vrem să vină oameni capabili care să facă ceva pentru ţară.”

„Să se termine cu hoţia, cu birocraţia, cu oamenii care vor să fure şi să trăiască pe spatele celor care muncesc şi sunt cinstiţi.”

A fost miting şi în faţa ambasadei României din Budapesta. Un grup restrâns, dar vocal, format din câteva zeci de persoane, a scandat împotriva guvernului român.

„Am venit pentru că sunt nervos, sunt frustrat şi mi-e frică. Să-şi dea demisia pentru că nu putem să mai avem încredere în aceşti oameni, demonstrează că sunt total rupţi de realitate şi se gândesc doar la beneficiile lor”, a spus Ștefan Priscu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri