Verestoy Attila, despre audierea lui Hellvig: O întrebare despre proteste este inevitabilă

Data publicării:
verestoy attila - agerpres_7829093

O întrebare legată de proteste e inevitabilă, spune parlamentarul Verestoy Attila, secretar al comisiei SRI, cu două zile înainte de audierea în comisie a directorului SRI, Eduard Hellvig. SRI a emis duminică seara un comunicat în care se delimita de proteste.

„La aceste întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informații, membrii comisiei au dreptul de a pune și alte întrebări decât cele care sunt pe ordinea de zi. Așa că este inevitabil să nu se pună întrebări despre cele întâmplate în ultimele zile. Prefer ca aceste întrebări și răspunsuri să le păstrăm în cadrul comisiei”, a declarat pentru Digi24 Verestoy Attila, membru UDMR, secretar în comisia de control parlamentar asupra SRI.

Cezar Preda, membru PNL în comisia de control parlamentar, are o părere contrară. „Dacă vrei să întrebi ce legătură a avut Serviciul Român de Informații cu mitingul de aseară faci un lucru greșit, pentru că este exclus ca un serviciu de informații să aibă o legatură cu un miting neautorizat sau cu un miting la care cetățenii se aliază de bună voie. Văd că domnul Dragnea ori nu ascultă, ori nu i se spune că o comisie nu este la mâna unui om care dorește să facă orice pentru a-și atinge obiectivul”, a declarat pentru Digi24 Cezar Preda.

Comisia de control al SRI intenţionează să discute miercuri, în cadrul audierii directorului SRI, Eduard Hellvig, şi despre „influenţa” Serviciului asupra protestelor care au avut loc duminică seară în întreaga ţară, deoarece această chestiune priveşte şi „siguranţa naţională”, au declarat, luni, pentru News.ro, surse din comisie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri